Vissoep

Bij vissoep denk ik altijd direct aan vakantie in Frankrijk. Waar je zelfs van een blik vissoep uit de supermarkt nog blij wordt. In Nederland smaken die blikken uit Frankrijk nooit zo lekker als daar. Eigenlijk geldt dat voor alles wat je importeert uit den vreemde. Die overheerlijke wijn uit Italiƫ, die Spaanse chorizo of dus de Franse vissoep. Thuis smaakt het allemaal naar heimwee oftewel niet lekker! Eens kijken of de vissoep van Jamie soelaas kan bieden en smaakt onder de Hollandse zon.

Wat gaat erin:
1 venkel, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper
olijfolie
glas witte wijn
5 tomaten, gesneden
1 bosje tijm
400 gram witvis, in stukjes
400 gram garnalen, mosselen of andere schelpdieren
Bak de venkel, prei, bleekselderij, knoflook en chilipeper zacht. Voeg 1 liter water de wijn toe. Breng aan de kook en gaar de groente. Voeg tomaat, tijm en vis toe. Voeg als de vis ondoorzichtig is de garnalen, mosselen of andere schelpdieren toe. Laat de soep twee minuten pruttelen (tot de garnalen gaar en de mosselen open zijn). Serveer de soep met een beetje olijfolie en bestrooid met verse chilipeper.
Ik neem wat kabeljauw, garnalen en gekookte mosselen (zonder schelp). Het voldoet allemaal prima. En nog beter om te weten dat deze soep niet alleen snel, makkelijk en lekker is, maar ook volledig bij de supermarkt ingekocht kan worden. Ik maak er nog een ciabatta bij en doe nog wat kaas over de soep. Want vissoep is toch helemaal af met wat gesmolten kaas en het liefst nog rouille, maar dat laatste zit er even niet in.
Eindelijk een snel recept voor vissoep, want een bouillabaisse is natuurlijk heerlijk maar je moet er wel een dag voor uittrekken. We eten heerlijk en het vakantiegevoel komt bij deze soep al snel naar boven.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *