Redactie

kookboeken

 

Uit liefde voor boeken, tijdschriften, fotografie en tekst studeerde ik Boekhandel & Uitgeverij in Amsterdam. Ik heb gewerkt als beeldredacteur en bladenmaker, in dienst en freelance, om er een paar jaar geleden toch achter te komen dat ik in de keuken beter op mijn plek ben dan op een kantoor. Maar oude liefde roest niet en ik combineer mijn oude graag met mijn nieuwe; koken, schrijven, fotograferen, ideeën uitwerken, concepten bedenken, invalshoeken verzinnen en mijn enthousiasme delen.

 

redactie

 

Zowel met redactie, productie als eindredactie heb ik veel ervaring. Ik werkte bij HP/De Tijd, maar ook voor bijvoorbeeld Spoor van NS, Vida voor hart- en vaatpatiënten, Fleetwise van Pon, als bladmanager van Foam Magazine, begeleidde brainstormsessies en restylingen, gaf workshops over beeldgebruik en vorm en inhoud.

 

Een boodschap overbrengen waarbij tekst en beeld elkaar aanvullen of zelfs versterken is mijn kracht

 

Ik schrijf of redigeer teksten, ontwikkel en test recepten, doe de styling en maak eventueel foto’s. Hoewel ik dat laatste liever aan een professional overlaat. Het ligt er maar net aan waar het voor is en wat het budget is.