Paaschocola

Eieren beschilderen met Pasen is verworden tot een soort folklorisme. Neemt niet weg dat je het nog steeds kunt doen, maar de hele week na Pasen eiersalade eten gaat wel vervelen. Chocola uiteindelijk ook, maar dit kun je ook uitdelen!

Het is makkelijk, leuk én lekker. Dus smelten die chocola en leef je uit!

Het volgende kun je gebruiken:

200 gram pure chocola

50 gram witte chocola

(ook als je geen fan bent van puur, zou ik dit toch eens proberen, het is verrassend lekker. Maar neem vooral chocola die je lekker vindt of maak wat restjes op, als er maar geen vulling in zit)

zoute pretzels

Alle soorten paaseitjes, als er maar geen papiertjes omheen zitten

gedroogde cranberry’s of rozijnen

(gekleurde) hagelslag

Smelt eerst de pure chocolade au bain-marie. Voor de zekerheid, het is doodsimpel; doe de chocolade in stukjes in een vuurvast bord of schaal en zet op een pan met warm water. De pan zet je op een laag vuurtje. Af en toe door de chocola roeren totdat het helemaal zacht is. ‘Het lijkt wel chocoladepasta’, merkte een van de kinderen op.

Neem het bord van de pan, doe dit met een handschoen, want de onderkant kan heel warm zijn. Ook kun je je branden door het stomende water. Dus pas op! Verder is dit klusje kinderspel, geen zorgen.

Leg een vel bakpapier op een plank en schenk de chocola hierop. Neem een spatel en spreid de chocola in een laag uit. De randen moeten niet te dun zijn, verder kun je de dikte van je chocoladeplak dus helemaal zelf bepalen.

Doe vervolgens hetzelfde met de witte chocola en schenk die voorzichtig over de pure uit. Neem een cocktailprikker en trek sporen door de chocola. Doe dit ook vooral naar eigen smaak en idee. Doe er alleen niet té lang over, want de versiering moet aangebracht worden voor de chocola weer opstijft. Als alle eitjes, pretzels, hagelslag een plek gevonden hebben zet je de plak in de ijskast om helemaal op te stijven. Als de chocola hard is kun je hem opeten, in stukken breken, mooi verpakken en vooral, als je hem bewaart doe dat in de ijskast.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *