Nostalgisch drankje

IMG_7340

Cocktails zijn over het algemeen niet echt aan mij besteed, maar er is een uitzondering: Pimm’s! Een overheerlijk drankje, gebaseerd op gin, dus eigenlijk zou het ook op dat succes mee kunnen varen… dat terzijde. Het is een likeur met kruiden, heel erg Engels en wordt vooral gedronken tijdens Wimbledon, de Chelsea Flower Show, de Henley Royal Regatta, polowedstrijden… Kortom, Engelser dan Engels!

 

In Nederland word je soms vragend aangekeken als je bij de drankhandel komt om een fles Pimm’s. Mijn slijter om de hoek heeft het gewoon, maar de slijter waar ik in Amsterdam kwam had het alleen tijdens Wimbledon. Dan kocht hij een paar flessen in, waarvan ik er standaard twee kocht. Dan kom ik het jaar wel door. Het is namelijk geen drankje dat ik wekelijks drink, maar wel graag schenk als welkomstdrankje in de lente of zomer. Daar komt ook de nostalgie vandaan, want het was het welkomstdrankje tijdens mijn huwelijk en daarom maak ik het altijd graag op mijn trouwdag.

 

Het is feestelijk, fris en lekker.

 

Zeker de variant die ik hier geef; met komkommer, munt en aardbeien.  Het is een Pimm’s Original, maar is voor mij nog steeds de Pimm’s van Pat. Vernoemd naar Pat van de Wall Bake, eigenaresse van la Cuisine Française in Amsterdam.

 


Let’s cook!

  • Snij komkommer en aardbei in kleine stukjes. Doe dit in een glas of een grote kan, als je het liever per kan maakt.
  • Schenk hierop een borrelglaasje Pimm’s,
  • vervolgens vul je het aan met 7up of Sprite, ijsklontje erbij een een beetje munt erin.

 


 

Klaar! Het is heerlijk en drinkt als limonade, dus pas op!
Pimm’s is ook heerlijk in een Eton Mess, ook zo ‘typically English’. Ik zou in ieder geval maar snel een fles gaan halen!

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *