Lékkere wortelsoep

Bij wortelsoep denk je misschien eerder aan gezond dan aan lekker. Ik althans wel, maar deze is het beide. Met uiteraard heel gezonde wortelen, maar de Spaanse peper en verse gember geven hem ook nog wat pit en de vers geperste sinaasappel nog wat extra zoet en een beetje zuur: heerlijk gezond! Hij kan eigenlijk altijd, maar tijdens onstuimige herfstdagen is deze soep extra verwarmend. En vergeet niet: Vitamine C! Onmisbaar in deze tijd van het jaar. Maken dus, direct 2 liter, want deze gaat hard en doet het ook goed als back-up in de vriezer.

Voor 2 liter heb je het volgende nodig:

1 kg winterpeen, geschild en in plakjes

1 ui, gesnipperd

1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden

stukje verse gemberwortel, fijngesneden

2 sinaasappels, geperst

1,5 liter groentebouillon

klontje boter

Fruit de ui zachtjes in de boter. Dit is echt lekkerder voor de smaak, maar als je liever olie gebruikt kan dat natuurlijk ook. Voeg als de ui een beetje glazig wordt Spaanse peper en gemberwortel toe en laat even meebakken. Dit ruikt zo ongelofelijk lekker! Maar hou je hoofd erbij en voeg de wortel toe en een beetje zout en peper. Laat heel even lekker bakken en voeg dan bouillon en sinaasappelsap toe. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de peen lekker gaar is. Dan kun je hem pureren en nog even proeven op zout en peper voor je hem opdient.

Heerlijk voor de lunch of einde middag, lekker met een broodje met gezouten boter.

 

Mirjam Lingen

One Comment

  1. Die wortelsoep is over heerlijk. Mirjam bracht mij deze heerlijke soep toen ze langs kwam, omdat ik plat op bed lig met een hernia. Kortom, ik kreeg hem bereid door de chef zelf, zijnde Mirjam van “Mir kookt”. Een èchte aanrader. Echt gesmuld. Dank Mir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *