Kerstmenu 2019

BORREL/VOORAF

Rillette van poldergans €8,50/100 gram

Poldergans wordt ook wel wilde gans genoemd en valt onder schadewild. Dit houdt in dat de overheid maatregelen heeft genomen voor schadebestrijding, waardoor ganzen weer volop bejaagd mogen worden. Polderganzen hebben altijd vrij geleefd en hebben geen uitgesproken sterke wildsmaak. Wij maken er rillette van (vergelijkbaar met paté), lekker op toast of geroosterd zuurdesembrood. Goed in combinatie met onze gefermenteerde pickles.

Faux gras €5,-/100 gram

Simpel gezegd een diervriendelijke foie gras. Er komt zelfs geen dier aan te pas en net zoals de rillettes lekker op toast of geroosterd zuurdesembrood én in combinatie met de gefermenteerde pickles. 

**

Chili-jam €4,50/150 ml

Inmiddels een klassieker in ons assortiment en goed in combinatie met kaas, maar te combineren met nog veel meer voor een extra bite. 
Mangochutney €4,50/150 ml

Verrassende chutney die niet alleen zoet, maar door de toevoeging van gember en Spaanse peper ook een beetje pittig is. Combineert met kaas, vlees én (rauwe) vis. 

Gefermenteerde pickle €4,-/250 ml

Een lekker zuurtje past altijd bij de borrel en laat ruimte voor alles wat daarna nog komt. Ook goed bij een voorgerecht met bijvoorbeeld paté.

**

Vichyssoise, romige soep van aardappel en prei met peterselie-olie
€6,-/500 ml

Met deze soep kun je alle kanten op. Zowel koud als warm, bij de lunch, in een glaasje bij de borrel of als voorgerecht. Maak hem af met peterselie-olie en je kunt er ook nog allerlei ander lekkers aan toevoegen: gerookte paling, spek, garnalen, coquilles… 

HOOFDGERECHT

Choucroute royale €9,50/500 ml

Zuurkool gestoofd in Riesling, met spek en casselerrib, specerijen en kruiden. Beter wordt ‘ie niet. Je kunt er aardappels bij maken of eet hem met de rendang van haas of ragú van konijn. 

**

Rendang van haas €14,50/500 ml

Verrassend traditioneel: haas gestoofd in kokos met specerijen. Lekker met rijst, tagliatelle of bij de choucroute.

Ragú van konijn €11,50/500 ml

Een heel konijn, 12 uur gestoofd. Dat vindt iedereen lekker. 

Kook er wat pasta bij, rasp er goeie parmezaan over en je hoort niemand meer. 

**

chutney van stoofpeer €4,50/250 ml

Stoofpeertjes zijn bij ons familietraditie, maar wij geven ze deze kerst een twist. Heerlijk bij vlees of zo uit het potje ;-) 

Bestellen?

Amsterdam hanneke@alledagenlekker.nl

Arnhem mirjam@alledagenlekker.nl

Om voor te proeven voor kerst: op zondag 15 december staan wij vanaf 12.00 uur op de kerstmarkt in het centrum van Arnhem, in de Weverstraat.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *