Hartige cupcakes met restjes

Dat er veel te veel eten wordt weggegooid is geen nieuws meer, maar het is vaak ook moeilijk wat je met al die restjes moet. Ik stop echt ieder aardappeltje, worteltje, boontje in een bakje en voordat ik het weet staat de ijskast vol met bakjes waar ik dan wél iets mee moet doen. Vóórdat ze zelf weglopen. Zo ver komt het nooit, want ik kan er meestal wel iets mee maken. En anders geldt altijd nog dat ik liever iets weggooi dat niet meer goed is, dan iets wat nog heel goed eetbaar is.
Een heel goed recept voor restjes is een frittata. Het is goed omdat je er echt alles in kunt verwerken; aardappel, pasta, allerlei groenten, kaas, vlees. Alles wat op moet eigenlijk. Het is ook makkelijk omdat iedereen dit lekker vindt.

Je kunt hier echt alles in verwerken

Soms maak ik een grote ‘pannenkoek’ of ook wel frittata, maar voor de kinderen maak ik er soms cupcakes van. Altijd een succes! Voor de kinderen, want ze eten goed. Voor mij, want mijn ijskast ruimt op deze manier zo lekker op én de kinderen eten goed. Vandaag maak ik ze met sperzieboontjes, aardappels, rode ui, pancetta en restjes geraspte kaas, maar je kunt hier echt alles voor gebruiken. Zoete aardappel met spinazie en wat feta is ook heerlijk of champignons met geitenkaas en een beetje salie. Het is ook heel makkelijk om ze vegetarisch te houden. Ik stop er soms voor de pit een klein beetje spek in, maar zonder is ook heerlijk.

hartige cupcakes

Zoals gezegd vul ik de bakjes van twee ingevette cupcake-blikken met 12 uitsparingen ieder met boontjes, rode ui, (ovengebakken) aardappel en pancetta. Ik klop 6 eieren met een restje crème fraiche (wat ook nog op moet, maar dit is geen must) en een flinke scheut melk. Ik klop dit goed door elkaar en voeg dan ongeveer 100 gram geraspte kaas toe. Ik verdeel het mengsel over de vulling en bak ze vervolgens 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Maak er eventueel een bak sla bij voor jezelf en je hebt een heerlijk maal, waar echt niemand vanaf kan blijven.

Bestand 23-09-15 22 38 19

 

 

Mirjam Lingen

2 Comments

  1. Heerlijk! Op verzoek van de meisjes gemaakt en alles op (zonder vlees en met feta, ook heerlijk). Goed idee – overzichtelijke hapjes doen het hier in huis nog altijd goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *