Favoriete groene sla

 

 

 

Ik wil hier graag een klein pleidooi houden voor kropsla of ‘gewone’ groene slablaadjes in het algemeen. Met alle hipstersalades is de groene salade een beetje een ondergeschoven kindje geworden en dat is echt zonde, want er gaat echt weinig boven een knapperige, friszure salade. Dus ook niet die groene slappe, en veel te dure, blaadjes uit een zakje, maar echt van een krop. Zoals de ordinaire krop- of botersla, maar ook Romeinse sla (van de beroemde Caesar salad), frisee, lollo bionda of rosso of een mix van dit alles zijn ideaal als basis.

En wat je ook nog kunt doen, als je geen zin hebt om iedere dag sla te wassen, is zelf zakjes met sla maken en er een paar dagen van eten. Het scheelt geld, het is lekkerder en als je het klusje ‘sla wassen’ gewoon als een zen-momentje neemt heb je nog meer winst!   favoriete slaVoor de allerlekkerste sla heb je het volgende nodig voor 4 personen:

ongeveer 200-250 gram groene sla

3 bosuien

10 radijsjes

150 gram halfgedroogde tomaatjes

2 eetlepels kappertjes

(bovenstaande ingrediënten zijn een basis. Je kunt er uiteraard iets van weglaten of iets aan toevoegen. Het lekkere is dat radijs pittig is, tomaat een beetje zoet en kappertjes zuur. Hou dat een beetje in je achterhoofd bij het kiezen van de ingrediënten.)

Dressing: 1 teen knoflook geperst, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie (lekkere!), 1 eetlepel koolzaadolie en peper en zout.

Als je bovenstaande vermeerderd heb je ook direct dressing voor meerdere dagen. Je kunt het heel goed en lang bewaren, zeker als je het in de koelkast zet.

Meng alle ingrediënten losjes en voeg ruim dressing toe en meng nogmaals. Schik de salade in een schaal en je kunt dit echt overal bij eten: lunch, diner, tussendoor, vooraf.

 

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *