Witte koolsalade met bacon

Ruim voldoende voor 4/5 personen:

halve witte kool in reepjes gesneden (en doe dat nou zelf, koop geen zakje… kleine moeite, veel goedkoper en beter)
250 gram gerookte bacon, gesneden
4 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1/2 tl suiker
2 tl dijonmosterd
kleine ui, gesnipperd
teentje knoflook
2 el gehakte peterselie (optioneel)
Doe de kool in een kom en schenk er kokend water over. Giet na 10 minuten af en schud er zoveel mogelijk water uit. Bak intussen de bacon goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Klop 4 el olie, de azijn, suiker, mosterd en zout en peper door elkaar. Doe vervolgens de gesnipperde ui erdoorheen en pers het teentje knoflook erboven uit. Goed doorroeren.
Schep de bacon door de kool, lepel de vinaigrette erover en bestrooi eventueel met de peterselie.
Het lekkere van deze salade is dat hij de volgende dag nog lekkerder is, want dan zijn de smaken nog meer ingetrokken. ook heerlijk als restje bij de lunch.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *