Vegetarische pasta met kikkererwten

Mise en place is alles!

Mise en place

De mise en place

Een maaltijd op tafel zetten kan heel simpel zijn, maar vergeet niet dat je voor een gezonde, verse maaltijd wel altijd even wat (snij)werk moet verrichten. Maak je geen zorgen, het is meestal zo klaar. Ook bij deze pasta is het een kwestie van ui snipperen, knoflook en rozemarijn hakken en bleekselderij en wortel fijnsnijden. Er is vaak wel iemand in huis te vinden die even mee kan helpen. En een goede voorbereiding, of ook wel mise en place genoemd, is echt het halve werk. Verder gaat dit gerecht, inclusief  het koken van de pasta, in één pan!

Ingrediënten

4 of 5 personen

Olijfolie

1 grote of twee kleine uien, gesnipperd

1 teen knoflook, gehakt

rozemarijn, gehakt (dit moet je echt naar eigen smaak toevoegen, ik doe altijd redelijk veel)

5 bospeen, geschrapt en in kleine blokjes

3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes

blik kikkererwten, 480 gram

400 gram blokjes tomaat uit blik

250 gram schelpjespasta

0,5 liter groentebouillon

Parmezaanse kaas (optioneel)

Pasta met kikkererwten bereiding

Korst erbij in de pan

Bereiding

Begin met het snijden van de uien, knoflook, wortel en bleekselderij en hak de rozemarijn. Doe een derde van de kikkererwten met wat vocht uit blik in een kom, zet de staafmixer erop en mix tot een gladde pasta. De rest van de kikkererwten afspoelen en uit laten lekken in een vergiet.

Kaas raspen

Hulpje voor het raspen!

Doe vervolgens een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok en verwarm op middelhoog vuur, fruit eerst de ui en voeg na een minuut of vijf de knoflook, rozemarijn, wortel en bleekselderij toe. Laat alles lekker bakken, terwijl je het af en toe omroert. Na ongeveer tien minuten voeg je tomaat en bouillon toe, breng aan de kook en doe de pasta erbij. Laat ongeveer 12 minuten zachtjes koken, liefst met een deksel op de pan. Let op dat het niet inkookt, als dat wel gebeurt doe je er wat extra water bij. Ondertussen kun je eventueel de Parmezaanse kaas raspen, de korst gooi je voor de smaak in de pan en laat je lekker mee pruttelen. Vlak voordat de pasta gaar is warm je de kikkererwten mee. Als de pasta gaar is roer je de kikkererwtenpasta er doorheen. Je hebt nu een soepig, smeuïg mengsel. Serveer in diepe borden met de Parmezaanze kaas.

Smullen maar

Smullen maar

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *