Tomatensoep met chorizo

boeren tomatensoep chorizo

Een boeren-tomatensoep. Misschien meer iets voor een koude dag, maar deze soep is ook heerlijk in de zomer. Liefst met een lekker glas koude rosé. Ik ben niet heel dol op chorizo, maar gebakken is het heerlijk.

Het volgende heb je nodig :
olijfolie
3 tenen knoflook, in plakjes
bosje bladpeterselie, steeltjes en blaadjes afzonderlijk gehakt
300 gram chorizo
1 kg tomaten, gesneden
1 liter groentebouillon
700 gram witte bonen
1 ciabatta, 1 bruin stokbrood
Bak de knoflook, peterseliesteeltjes en chorizo in olijfolie goudbruin. Voeg de tomaten , bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook. Doe de bonen erbij en laat 15 minuten koken.
Je kunt de bonen vervolgens grof prakken en brood toevoegen en nog 15 minuten mee laten pruttelen.
Ik laat de bonen graag heel en serveer het brood er los bij en strooi er vers gehakte peterselieblaadjes over.
Deze soep is echt heerlijk én voedzaam. Ook kinderen smullen hiervan. 

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *