Mijn keuken – Mimi Thorisson

courgette aubergine tomaat

Een jaar koken op het Franse platteland is de ondertitel van dit boek. Idyllischer dan dit ga je het niet krijgen. In eerste instantie was ik wat huiverig toen ik dit kookboek in handen kreeg, want het is bijna te mooi om waar te zijn. Mimi is prachtig, heeft vijf kinderen, vijf honden, woont met haar gezin op een Frans chateau. Ik zou niet verbaasd zijn als achter dit boek een hele redactie schuilgaat, Mimi gecast is en eigenlijk haar geld verdient met modellenwerk (wat ze ooit schijnbaar deed), maar het is een te leuk boek om niet te geloven.

Mimi Thorisson

Alles ziet er heerlijk uit, ‘zelfs haar afwas ziet er lekker uit’ merkte de man op, en je wilt eigenlijk direct de keuken in duiken. Ondanks dat ik mij  pijnlijk bewust word van mijn niet-idyllische keuken, kinderen en leven, word ik heel erg vrolijk van koken uit dit boek. Inmiddels heb ik er al heel wat uit gemaakt en alles lukt en alles is ook lekker. Binnen no time voel ik me helemaal Mimi en smikkelen mijn kinderen van een goddelijk gevulde kool of boerensoep, wordt er bijna gevochten (he, iets minder idyllisch) om de aardappels a la Lyonnaise, lik ik zelf bijna mijn soepkom met tante Francines tuinbonensoep leeg, heb ik nog nooit zo’n mooie groenteratatouille (oké, een variant) gemaakt en ik kan bijna niet wachten om alles te proberen.

Tuinbonensoep

Tante Francines Tuinbonensoep

 

Foto 10-06-15 17 59 40 (1)

Gevulde kool

Ik word hier zo blij van, dat ik me bijna Mimi voel. Dat het verre van is, maken haar recepten meer dan goed. Naast dit boek heeft ze een website waar ook heerlijke recepten en verhalen opstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *