Supersnelle, pittige kippensoep

Deze soep is eigenlijk een simpele soto ajam, maar zo wil ik hem niet noemen, want dat is een belediging voor de soto. Daarom: pittige kippensoep! Want de een na ander wordt geveld door een griep of stevige verkoudheid. Wat dan helpt is een goede, pittige kippensoep, maar als je geveld bent moet je er natuurlijk niet aan denken in de keuken te staan. Deze soep maak je in 10 minuten!

Je neemt voor ruim een liter soep het volgende:

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijn gesneden

stuk verse gemberwortel, fijn gesneden

eetlepel sambal badjak

1 liter kippenbouillon

1 kipfilet, in dunne reepjes

halve Chinese kool, in dunne reepjes

Bak de ui zachtjes in een beetje olie, voeg knoflook en gember toe en bak even mee. Dan een eetlepel sambal badjak erbij en ook even meebakken. Voor een pittiger resultaat voeg je simpelweg meer sambal toe. Kippenbouillon erbij, goed doorroeren en zachtjes aan de kook brengen, dan de kipfilet toevoegen en laten garen in de bouillon. Tot slot de Chinese kool erbij en heel even goed doorwarmen. Voor de voedzaamheid kun je er een gekookt ei aan toevoegen voor het opdienen, maar zonder is het ook heerlijk. Door de pit en de gember gaan de sinussen goed openstaan. De verkoudheid of griep zal niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar met een dampende kom van deze kippensoep voel je je wel even wat comfortabeler.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *