Snelle Tomozza-spaghetti

Een snelle pasta met tomaat en mozzarella. Ik denk althans dat de naam Tomozza van deze twee ingrediënten komt.  De ingrediënten kun je al uren van te voren snijden en mengen, en hoe langer je marineert hoe intenser de smaak. Ideaal dus om voor te bereiden en op moment supreme alleen nog even de pasta te koken.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram spaghetti
650 gram rijpe tomaten; ontveld, pitjes verwijderd, fijngesneden
2 tenen knoflook gehakt
1 tl gedroogde oregano
6 el olijfolie
zwarte olijven, ontpit en in vieren gesneden
200 gram mozzarella, in stukjes
4 ansjovisfilets, gesneden
2 el kappertjes
paar blaadjes verse basilicum
Let op dat je goede producten gebruikt; lekkere mozzarella, smaakvolle rijpe tomaten en lekkere olijven. Daar valt of staat dit gerecht mee. Alle ingrediënten mengen in een kom en op een koele plaats wegzetten. Ik haal het een uur voor het eten tevoorschijn, zodat het mengsel niet ijskoud is.
Tegen etenstijd de spaghetti koken en door het mengsel roeren. Dan is het wel direct serveren en aanvallen, voordat het koud is. Daar heeft niemand moeite mee, want het is echt heerlijk en dus makkelijk en ook nog snel.
Er kan aan tafel nog een beetje parmezaan over, altijd lekker, maar geen must.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *