Mini-fritatta’s

Brunch, lunch, picknick… Ik maak er een diner van voor mezelf en de kinderen. Heerlijk met een frisse groene salade en ideaal om restje te verwerken.

Voor 12 stuks is de hoeveelheid 6 eieren, 2 eetlepels melk en flink wat peper en zout, maar je kunt zelf zoveel maken als je nodig hebt en het komt allemaal niet zo nauw.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm in en vul met verschillende ingrediënten die je lekker vindt of over hebt en verdeel het eimengsel erover. Niet al te vol, want ze komen behoorlijk omhoog in de oven (en zakken ook weer in zo gauw ze eruit zijn). Haal ze na ongeveer 15 minuten uit de oven.
 mini-fritatta
De volgende vullingen vallen hier bijvoorbeeld goed in de smaak:
– gebakken champignons en pancetta
– kerstomaatjes in stukjes met geraspte kaas en bieslook
– sugar snaps (gekookt, in stukjes) met rode ui en parmezaan
– chorizo en parmezaan
Kinderen vinden deze ‘taartjes’ echt een feest. Als er wat overblijft kun je ze de volgende dag heel goed eten, warm of koud, en ook in de broodtrommel doen ze het goed. Een makkelijk, handig én lekker recept om ook zeker te onthouden voor een picknick.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *