Linzensoep

Echt supersnel en -simpel, lekker én gezond. Dat laatste wil er nog wel eens bij inschieten als het snel moet zijn, maar dat is hier zeker niet het geval. Als laatste pré zijn de ingrediënten geschikt om standaard in de voorraadkast te hebben. Wat wil een (druk) mens nog meer?

Olijfolie in de pan, daarin twee uitgeperste teentjes knoflook en drie in dunne plakjes gesneden bleekselderij toevoegen en even laten fruiten. De bleekselderij kan heel makkelijk vervangen worden door wat (rode) ui. Twee blikken gepelde tomaten erbij en even kleinmaken met een spatel. 750 ml water, twee (groente)bouillonblokken en 200 gram pipe rigata (of andere grote pastasoort) toevoegen. Een minuut of tien, met een deksel op de pan, op laag vuur laten koken.
Voeg een blik uitgelekte linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep nog een minuut, schep in diepe borden en strooi er geraspte kaas overheen.

Wat lekker brood erbij en de maaltijd is helemaal compleet.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *