Jamie in 30 minuten

Het fijne van kookboeken is dat er vlekken in mogen komen en de bladzijden mogen bobbelen en krom staan of soms zelfs aan elkaar plakken, omdat er wat saus of een spetter olie nog niet droog was voor je het weer dichtklapte. Heerlijk! Hoe viezer hoe beter, want dat is toch het bewijs van veelvuldig gebruik. Al mijn kookboeken hebben wel ergens een vlekje of een spettertje, maar Jamie in 30 minuten is toch wel mijn meest stuk gekookte boek.

Ondanks dat de titel nog nooit zijn belofte heeft waargemaakt, zijn de recepten stuk voor stuk top en redelijk snel. Een heel fijn boek voor doordeweekse inspiratie dus. Waar Jamie een hoofdgerecht, salade en vaak ook nog een toetje maakt in 30 minuten, kun je ook volstaan met alleen een hoofdgerecht en dan kun je best na een half uur aan tafel. Inmiddels heb ik een aantal favorieten die ik zo vaak heb gemaakt, dat ik ze echt in een handomdraai op tafel zet.

Pasta voor zwangere Jools

De pasta voor zwangere Jools is hier thuis een enorme hit. Aan de slager vraag ik soms of hij voor mij alleen worstvlees heeft, anders moet hij het erin stoppen en ik het er weer uithalen. Dat scheelt! Verder is een keukenmachine onontbeerlijk. Alle ingrediënten erin en dan ben je echt zo klaar. De pasta is pittig, maar heeft ook iets zoets. Er zitten ook behoorlijk wat groenten in en dat geeft ook altijd een goed gevoel.

Andere toppers uit dit boek zijn de Toscaanse salade, viscurry, yorkies, geplette aardappelen met in de braadslee gebakken kip en tot slot voor de kinderen macaroni met bloemkool. Een heel goede variant op een mac ’n cheese, want ook mét groente.

Velen hebben dit boek op de plank staan. Ik zou zeggen, kook er eens uit en laat je niet uit het veld slaan als het de eerste keer niet lukt binnen een half uur. Dan ga je iets later aan tafel, maar eet je tenminste wel lekker!

 

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *