Kikkererwtensalade

Kikkererwten, linzen en andere soorten bonen hebben nog steeds een beetje een geitenwollen sokken-imago. Ik vind het erg lekker en deze salade helpt de kikkererwt echt van dit imago af.

Het volgende gaat erin:
1 kleine rode ui, in ringen
1 rode chilipeper, in plakjes
2 handenvol rijpe tomaten, grof gesneden (2 handenvol vind ik nogal vaag, ik neem er 5)
1 citroen, geperst
extra vergine olijfolie
400 gram kikkererwten, uit blik
handvol munt, gehakt
handvol basilicum, in reepjes
100 gram feta

Meng de ui, chilipeper en tomaten met het citroensap plus 3 keer zoveel olijfolie. Zout en peper toevoegen en dan de kikkererwten nadat je ze even in een vergiet hebt afgespoeld.
Tot slot de munt en basilicum erdoor mengen en de feta erover verkruimelen.
Het is een lunchgerecht voor 4 personen, maar ik eet het ook graag ’s avonds met een lekker warm broodje uit de oven. Echt een supersalade, die zelfs mensen met een licht peulvruchtenfobie (ze bestaan) lekker vinden. Daarbij kun je eindeloos variĆ«ren met de ingrediĆ«nten, want ook bosui is er lekker door en koriander of bladpeterselie in plaats van basilicum. Als je altijd een blik kikkererwten in huis hebt, kun je eraan toevoegen wat je hebt en zet je zo een lekkere salade op tafel.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *