Gazpacho

Gazpacho hoort bij een warme zomerdag als Friesland bij Nederland; ik kan niet zonder, maar daar denkt niet iedereen zo over. Als ik de weersvoorspelling hoor, loopt het water in mijn mond. Fris, zoet, pittig en vooral ijs- en ijskoud!
Ik liep nooit zo warm voor deze koude soep, maar sinds ik dit recept van Moro heb ontdekt kan ik geen warme zomerdag meer zonder. Met de hoeveelheden kun je een beetje spelen, als je maar zorgt dat alles erin gaat.
1 kg (zoete) tomaten
1 komkommer, geschild
1 ui, gepeld
3 tenen knoflook, gepeld
1 groene peper (eventueel uit een pot)
2 witte, oude boterhammen, zonder korst
Olijfolie
Rode wijnazijn
Doe alle groente in grove stukken in de blender en laten draaien tot het een soep is. Dan het brood toevoegen. Als je geen oud wit brood hebt, de boterhammen even roosteren en dan zonder korst in stukken toevoegen. Nog even draaien en tot slot rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout en een paar ijsklonten erbij. Nog heel even laten draaien en dan in de ijskast om hem goed koud te laten worden. Ik serveer de soep meestal in een glaasje, het staat leuk en is makkelijk en zó lekker.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *