Eten van de plaat

Iedereen heeft wel eens geen zin in koken, de één wat vaker dan de ander, maar de dagen van geen zin kent iedereen. Geen zin in lekker eten, dat heeft bijna nooit iemand. Dit recept is voor zo’n dag van geen zin en wel zin; makkelijk, snel, lekker en gezond!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat en leg er in willekeurige volgorde het volgende op (voor 4 personen):

– 500 gram krieltjes, in tweeën of vieren gesneden

– 250 gram kers- of cherrytomaatjes, eventueel gehalveerd

– 1 gele en 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden

– 1 courgette, in stukjes gesneden

– 4 worstjes, bijvoorbeeld runder- of varkenschipolata, lamsmerquez… neem wat je kunt krijgen en wat je lekker vindt.

– paar takjes rozemarijn

Spreid alles goed uit over de bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven en schep alles na 15 minuten even om. Na een half uur prik je even in de aardappels, als deze gaar zijn is de rest ook goed.

Plaat3

Hoppikadee aan tafel!

En in die twee keer 15 minuten kun je dus de krant lezen, opruimen, kletsen, een spelletje doen…

En tot slot kun je natuurlijk eindeloos variëren. Leg er vooral op wat je lekker vindt en probeer het gewoon met verschillende ingrediënten (sjalot, groene asperges, worteltjes, prei, aubergine…) en mocht je geen verse rozemarijn in huis hebben, strooi er dan gerust wat Italiaanse keukenkruiden of gedroogde oregano overheen, een beetje tijm is ook lekker.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *