Aardappel-chorizo-ontbijt

Echt iets voor een brakke dag, maar als ontbijt is het mij toch echt te heftig. Dus maak ik het liever als lunch, want om dit ’s ochtends vroeg naar binnen te schuiven. Nee! Dat kan ik niet aan.
Het volgende gaat erin, voor 2 personen:
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook
olijfolie
120 gram chorizo, in stukjes
2-3 gekookte aardappels, in blokjes
2 eieren
peterselie, gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de ui en knoflook in wat olie in een ovenvaste pan zacht. Voeg de chorizo toe en bak die 2-3 minuten mee. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee; breek de eieren erboven. Bak 8 minuten in de oven tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog iets vloeibaar is. Bestrooi met zout, peper en peterselie.
Na 8 minuten zijn de dooiers toch redelijk hard, maar het ruikt heerlijk en druipt van het vet. Precies wat je soms nodig hebt. Sommigen zullen dit soort gerechten alleen maar bestempelen als caloriebommen en slecht voor het cholesterol. Ik geloof daar niet zo in en vind dat je soms (met de nadruk op soms!) iets lekker vets moet eten. Ik geniet en zal dit zeker nog eens maken, voor de lunch.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *