Kikkererwtensoep

kikkererwtensoep
Kikkererwten zijn geen favoriet hier thuis, dus maak ik deze soep met enige reserve. Maar alleen al het voordeel dat je deze maaltijdsoep van te voren kunt maken, trekt mij gelukkig over de streep. Hij is lekker, voedzaam en superhandig voor drukke dagen, toch een minimaal wekelijks terugkerend fenomeen.
kikkererwtensoep

2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, in blokjes
8 plakjes pancetta; 4 fijngesneden, 4 heel
2 el olijfolie
3 takjes rozemarijn
2 blikjes kikkererwten; elk 400 gram, uitgelekt
1 l kippen- of groentenbouillon
citroensap
croutons
extra vergine olijfolie
Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en gesneden pancetta in de olie met de rozemarijn. Bak de kikkererwten 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Verwijder de rozemarijn, voeg het citroensap toe en pureer. Bak de plakjes pancetta krokant. Garneer de soep met pancetta, croutons en olijfolie.
De rozemarijn heb ik fijn gehakt en er dus niet meer uitgehaald. Voor de croutons heb ik afbakciabatta gebruikt. Scheur het in stukken, besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
Iedereen smult van deze soep, inclusief de huisgenoten die beweren niet van kikkererwten te houden.

Mirjam Lingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *